2015. február 9., hétfő

A Dora kozmetikumok születése.



Régebben a gyógyszerészek még nagyon is értettek a kozmetikumok készítéséhez. Minden patikusnak megvoltak a saját, titkos összetételei, amiért visszatértek a problémával küzdők, szépülni vágyók. Ehhez adott volt a szakmai tudás és nem utolsó sorban a kiváló, gyógyszerkönyvi minőségű alapanyagok. Később ezek a szépségápolási cikkek kiszorultak a patikákból, egyrészt a gyárak bőséges választékának köszönhetően csökkent az érdeklődés, másrészt a felgyorsult világ miatt nem is volt már idő ilyenekkel foglalkozni. Sajnos! 


Ezekbe a régi időkbe térek vissza saját, titkos összetételű kozmetikumaimmal, amelyeket évek alatt fejlesztettem, tökéletesítettem.Sikerült előbányásznom néhány régi szakkönyvet, amelyek segítséget, alapot adtak elképzeléseimhez, amelyre építkezve kialakítottam saját kencéimet!

Az összetevők között olyan finomságok vannak,mint a méhviasz, lanolin, kakaóvaj, urea, vagy gyógyszerkönyvi tisztaságú illóolajok... 
 
A nevet, lányom ihlette. Dóra után Dora. :)


 
A különböző összetételeket az egész rokonság, baráti társaság tesztelte és használja. Ki-ki a saját kedvencét. Valójában ők voltak az első megrendelők, akik miatt beleástam magam ebbe a témakörbe. 
 
Remélem sokaknak okozva ezzel örömet! :) 
 
Dr.Szabó Júlia
szakgyógyszerész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése